Δευ. 11:00 - 19:00  /  Τρ. 09:00 - 17:00  /  Τετ. 11:00 - 19:00  /  Πέ. 09:00 - 17:00  /  Παρ. 09:00 - 17:00

Δευ. 11:00 - 19:00
Τρ. 09:00 - 17:00
Τετ. 11:00 - 19:00
Πέ. 09:00 - 17:00
Παρ. 09:00 - 17:00

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Το ιατρείο διαθέτει τον απαιτούμενο, σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Εξοπλισμός Kavo - Dental Kittas Ιωάννινα

Οδοντιατρική μονάδα

Η κορυφαία παγκοσμίως Γερμανική εταιρία οδοντιατρικών μηχανημάτων, KAVO, διαθέτει την τεχνογνωσία, όσο και την εργονομία στη διάθεση των επαγγελματιών στοματικής υγείας.

Η οδοντιατρική μονάδα KAVOPRIMUS 1058,σχεδιάστηκε με τις προδιαγραφές ιατρείων του 21ου αιώνα.

Τα κοπτικά της εξαρτήματα προσφέρουν γρήγορη και άνετη για το χειριστή τους αφαίρεση οδοντικής ουσίας, ενώ για τον ασθενή μειώνεται στο ελάχιστο ο ενοχλητικός θόρυβος και η αίσθηση της αποκοπής.

Εξοπλισμός ψηφιακής ακτινογραφίας - Dental Kittas Ιωάννινα

Ψηφιακή ακτινογραφία

Απαραίτητο εργαλείο στη σύγχρονη διαγνωστική των νόσων του στόματος αποτελεί η ενδοστοματική ακτινογραφία.

Τα τελευταία χρόνια η ψηφιακή τεχνολογία έκανε αισθητή την παρουσία της και στην οδοντιατρική.

Οι παλαιότερες ακτινογραφίες δοντιών, αποτυπωμένες σε μικρά, εύκαμπτα πλακίδια και εμφανιζόμενες σε σκοτεινούς θαλάμους και ακτινογραφικά υγρά , αντικαταστάθηκαν πλήρως από τη λεγόμενη «ψηφιακή οδοντιατρική ακτινογραφία».

 

Πλέον, δεν απαιτούνται παραπάνω από πέντε (5) δευτερόλεπτα για να εμφανισθεί η εικόνα του ακτινογραφούμενου δοντιού στην οθόνη του υπολογιστή.

Λεπτομέρειες στην εικόνα ενός η περισσοτέρων δοντιών μπορούν με αυτό τον τρόπο να ανιχνευθούν διεξοδικότερα, καθώς η νέα τεχνολογία επιτρέπει την επεξεργασία της εικόνας και την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για την πρόγνωση/διάγνωση πιθανής νόσου.

Η σημαντικότερη αλλαγή όμως που επήλθε με τη χρήση ψηφιακών ακτινογραφικών μηχανημάτων είναι η μείωση της εκπεμπόμενης ακτινοβολίας για τον ασθενή. Μπορούμε να γνωρίζουμε σήμερα πως μια «μικρή», ενδοστοματική ακτινογραφία έχει σχεδόν μηδενική ακτινοβολία για τον ασθενή μας, γεγονός που καθιστά την ψηφιακή ακτινογραφία ένα απόλυτα ασφαλές εργαλείο για τη διαγνωστική μεθοδολογία.

Το ιατρείο είναι εξοπλισμένο με τη Γερμανική ψηφιακή ακτινογραφία DURRDENTAL και το Αμερικάνικο σύστημα ακτινοβόλησης GENDEX.

Η εμπειρία και παρουσία των παραπάνω εταιριών «κολοσσών» στο χώρο για πάνω από μισό αιώνα, εγγυάται την πιστότητα και ασφάλεια της ακτινογραφίας.

Κλίβανος Αποστείρωσης εργαλείων - Dental Kittas Ιωάννινα

Αποστείρωση εργαλείων

Ο έλεγχος της μετάδοσης νοσημάτων από ασθενή σε ασθενή αποτελεί προϋπόθεση για τη λειτουργία ενός χώρου στον τομέα της Υγείας.

Η απολύμανση διαφέρει από την αποστείρωση.

Η πρώτη επιτυγχάνεται με χημικά (καθαριστικά, απολυμαντικά επιφανειών κ.ά.) και αποσκοπεί στη μείωση ή αδρανοποίηση μικροβίων. Η δεύτερη επιτυγχάνει την ολοκληρωτική καταστροφή επιβλαβών μικροοργανισμών και ιών.

Η σύγχρονη Οδοντιατρική χρησιμοποιεί ειδικά μηχανήματα για να επιτευχθεί η αποστείρωση των χρησιμοποιούμενων εργαλείων. Τα μηχανήματα ονομάζονται κλίβανοι.

Οι κλίβανοι υγρής θερμότητας, με ατμό υπό πίεση, θεωρούνται υψηλής αποτελεσματικότητας μεταξύ των υπολοίπων.

Το ιατρείο είναι εξοπλισμένο με το Γερμανικής τεχνολογίας κλίβανο υγρής θερμότητας-αυτόκαυστο της εταιρίας MELAG.

Η επωνυμία MELAG εξασφαλίζει την απαιτούμενη ασφάλεια στην αποστείρωση.

Καταγραφή - Dental Kittas Ιωάννινα

Καταγραφή

Μηχανοκίνητη Ενδοδοντία και Εντοπιστής Ακρορριζίου

Η διαδικασία της ενδοδοντικής θεραπείας ενός φλεγμονώδους ή μη δοντιού περιλαμβάνει διάφορα στάδια.

Σημαντικό χρονικό διάστημα καταναλώνεται στο στάδιο της χημικο-μηχανικής επεξεργασία του δοντιού.

Η προσπάθεια της απολύμανσης των ριζικών σωλήνων και η σωστή «παρασκευή» τους για να υποδεχθούν τα μόνιμα υλικά έμφραξης καθορίζουν σημαντικά τα ποσοστά επιτυχίας της διαδικασίας.

Τα τελευταία χρόνια επετεύχθη μια επαναστατική πρόοδος στην Ενδοδοντία.

Η χρήση των μικρο-εργαλείων χειρός μειώθηκε σημαντικά και αντικαταστάθηκε σταδιακά από μηχανοκίνητα εργαλεία που με προκαθορισμένες εντολές αναλαμβάνουν -με καθοδήγηση του θεράποντος- να φέρουν εις πέρας αυτή την χρονοβόρα και λεπτομερή εργασία μέχρι το τέλος της.

Ο χρόνος εργασίας μειώθηκε στο ελάχιστο, ενώ τα ποσοστά επιτυχίας αυξήθηκαν κατακόρυφα.

Στη διαδικασία αυτή απαραίτητο στοιχείο είναι ο ορισμός του ακριβούς μήκους εργασίας του δοντιού, δίχως την ανάγκη συνεχόμενων ακτινογραφιών, όπως συνέβαινε παλαιότερα. Το πρόβλημα λύθηκε με τη χρήση του «Εντοπιστή Ακρορριζίου», ενός εξαρτήματος που μετράει επακριβώς και με ακρίβεια χιλιοστού το μήκος της ρίζας.

Το ιατρείο είναι εξοπλισμένο με τα Γερμανικής τεχνολογίας εξαρτήματα «Μηχανοκίνητης Ενδοδοντίας» και «Εντοπισμού Ακρορριζίου» της εταιρίας VDW.